gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

10. REVIJA HARMONIKARSKIH SKUPIN IN ORKESTROV SLOVENIJE

SEVNO POD TRŠKO GORO, 8. 11. 2016

V torek zvečer je potekala že 10. revija harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije pod okriljem Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine. Na Sevnem, tik pod Trško goro, se je predstavilo devet skupin iz Dolenjske, Bele krajine, Posavja in tudi osrednjeslovenske regije. Skupaj je nastopilo več kot 150 glasbenikov. V čast našim glasbenim velikanom smo bili priča izjemnemu glasbenemu večeru ter nastopu vrhunskih glasbenikov v našem prostoru.

V ponos nam je bilo videti v naši čudoviti Dolenjski toliko talentov na enem mestu. Predsednik Turistične zveze g. Jože Barbo je bil videti sila zadovoljen, mi pa še bolj.

Z nami so bili Grmski harmonikarji, mlajši člani Društva harmonikarjev Mirna Peč, Čateški M'skvantarji, Orkester Andreja Bajuka, Klub harmonikarjev Stopar, Orkester harmonikarjev Janeza Lekšeta, Harmonikarski orkester Kulturnega društva Mihaelov sejem Mengeš, Klub harmonikarjev Povše ter Društvo harmonikarjev Mirna Peč. Odmevno prireditev je povezoval vedno nasmejani Samo Bdeir.

Društvo Srce Dolenjske, katero med drugim stremi k oživitvi glasbene kulture na Dolenjskem, je predalo svoje srce Klubu harmonikarjev Stopar ter Društvu harmonikarjev Mirna Peč. Obe društvi sta namreč aktivno prisotni na festivalu že od samega začetka ter sta s tem tako tudi pripomogli k višji prepoznavnosti same prireditve. V preddverju samega dogodka pa je bilo moč poskusiti tudi že naš novi letošnji pridelek, z ljubeznijo pridelan cviček na Trški gori.