Trška gora, 27. 9. 2016

Pohod ob svetovnem dnevu turizma  v objemu Trškogorskih dreves

27. september je vsako leto namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za ves svet. V letošnjem letu smo ga praznovali s temo: turizem za vse s spodbujanjem univerzalne dostopnosti, pri čemer je zlasti zeleni turizem tisti, ki ponuja največ možnosti za razmah tako turizma kot celotne družbe.

Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske je skupaj s Planinskim društvom Krka Novo mesto letošnji obeležitvi dala še poseben pomen. Podali smo se na pot "v objem vsemogočnih dreves" ter občudovali izjemno moč narave. Zeleno, ki te ljubim zeleno. Trško goro ne sestavljajo samo zidanice in žlahtna kapljica. V sebi sebi svoj zeleni potencial in prav je bilo, da smo ga pobližje spoznali prav na ta dan.

Sprehod vedno dobro dene. Raj za dušo in telo. Svežina v gozdu je bila neizprosna. Ogledali smo si tudi dragoceni zeleni biser slap Kobila, se predajali šumenju potoka Lešnice ter veselo pokramljali. Na poti smo srečali prijazne in odprte ljudi, ki so nam izkazali svoje gostoljubje. Okrepčali smo se tudi z cvičkom. Vstopili smo v duhovno središče cerkve ter občutili izjemno energijo večstoletnih lip. Prijetna, pa tudi kar precej dolga pot se je vila mimo Črešnjic globoko v gozd proti cerkvi, od tam pa naprej v Grčevje ter nato proti cilju našega pohoda.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali, hvala g. Antonu Progarju, predsedniku Planinskega društva Krka za podporo in vzajemno sodelovanje. Še bomo ponovili, o tem ni dvoma.

S skupnimi močmo smo le tako obeležili dogodek primeren dnevu v naši novomeški občini.

Narava nam nove moči in zagona da,

gozd nas nahrani in oživi,

zato vabljeni v objem vsemogočnih dreves tudi vi!