gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

Novo mesto, 27.4.2017

Z gosti po cvičkovih sledeh

Prvomajski prazniki so tik pred vrati in s tem tudi odlična priložnost za nova doživetja po naši Dolenjski. Društvo Srce Dolenjske s polno močjo in silovitostjo uresničuje svoje temeljno poslanstvo delovanja - Spoznajmo, občutimo in dihajmo z Dolenjsko!

Tokrat je nudilo turistične informacije prijetni skupini iz Velenja. Skozi zgodbe smo oživljali našo vinogradništvo nekoč in danes. V zadovoljstvo nam je, da se je slava cvičku odpeljala tudi v Velenje in smo tako z konkretnimi dejanji promovirali tega svetovnega posebneža.

Ni Dolenjske brez Novega mesta oz. Rudolfovega polotoka. Naredili smo kratek obhod skozi naše mestece ter se ustavili pred Mestno hišo, katero so nekoč pri gradnji namesto vode zalivali z vinom.

V Malem kalu in v Šentjuriju na Dolenjskem je bilo zelo veselo. Tu glasba in poezija živi in z njo tudi mi. Kljub turobnemu vremenu nas je srce vodilo na Trško goro. Silno močno so si naši gostje želeli videti jo tudi v živo. Za okusno kosilo je poskrbela gostilna Pugelj, tik pod Trško goro. Za povratek proti domu pa ogled ene in edine Ambasade cvička na Raki. Tu smo jih postregli z pristnimi dolenjskimi dobrotami, ambasadorjevem cvičkom s Trške gore ter izvedli predstavitev.

"Ni Veleja brez živleja" so nam na koncu nasmejano prišepnili. Mislim, da se bomo s to trditvijo kar strinjali.

Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske