gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

z gorenjskimi podjetniki po cvičkovi deželi

Novo mesto, 17.4.2017

Prihajajo toplejši meseci in s tem tudi možnost novih doživetij in potepanj po naši čudoviti Dolenjski. Srce Dolenjske je ob iztekajočih se velikonočnih praznikih podalo turistične informacije ter usmerjalo prijetno skupino podjetnikov po naši edinstveni dolenjski pokrajini.

Obiskali smo rojstna kraja dveh naših izjemnih mož, Toneta Pavčka in Lojzeta Slaka. Sprehodili smo se skozi naše rodno mesto, Novo mesto. V čast nam je bilo, da smo lahko predstavili naše glasbene, kulturne in umetniške velikane, ki so tu pustili močne si sledi. Lahko smo ponosni, da imamo v Novem mestu močno razvit industrijski turizem, najuspešnejša in hitro rastoča slovenska podjetja.

Na Trško goro smo se odpravili peš ter si pogledali njene kulturne in naravne znamenitosti. Predstavili smo svojo zgodbo o cvičku s Trške gore ter vinogradništvo nekoč. Predali smo jim tudi svoje pleteno srce, del krušne dediščine. Tu na vrhu smo izvedli tudi degustacijo suhomesnatih dobrot, katere so na letošnji, že 14. novomeški salamijadi, dosegle 1. mesto, prav tako pa smo prejeli ta laskavi naziv tudi v Brežicah.

Društvo Srce Dolenjske je doseglo svoj namen. Predstavilo je posamezne značilnosti naše regije, vlogo in pomen vinskega posebneža cvička ter bogato zgodovino Novega mesta.

Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske