OBISK KMETIJE KASTELIC

Novo mesto, 15. 10. 2016

Dan odprtih vrat Kmetije Kastelic - "jejmo in živimo zdravo, domače"

Ste mar vedeli, da imamo sredi Novega mesta v naši turistični ponudbi občine tudi "Kmetijo Kastelic"?
Andrej, prijeten možakar, sicer zaposlen na KGZS Novo mesto je minuli konec teden odprl svoja vrata in s ponosom predstavil svojo dejavnost. Kmetija sredi mesta, kaj takega bi dejali. Pa še prav prijetna je. Tu na kmetiji je marsikaj zanimivega videti in tudi doživeti.
Obiskovalcem je bilo na voljo ogled živali, raznih kmetijskih strojev, pokušali smo izvrsten cviček, domače sokove, žganje.

"Jejmo in živimo zdravo, domače", bi lahko izpostavili kot glavno sporočilo letošnjega dneva odprtih vrat. Družina Kastelic vam ob sprejemu pripravi prijetno dobrodošlico, pri njih lahko dobite svežo, domačo hrano pridelano z ljubeznijo. Najamete lahko tudi dvorano, kjer s prijatelji ali pa poslovnimi partnerji veselo pokramljate. Za še bolj sproščeno vzdušje je tu možnost najema piknik prostora, kjer ste lahko v še bolj tesnem stiku z naravo.

V času dneva odprtih vrat je potekala tudi demonstracija filtra za čiščenje vode eSpring, predstavitev peči na sekance, odpeljali smo se tudi z mini vlakcem do njihovega piknik prostora ter nazaj. Otroci iz Žabje vasi pa so še za nameček pripravili program, kjer je bila "dobra volja" res najbolja.


Tu se je poleg Karate kluba Noo mesto in novomeških mažoret predstavilo tudi naše društvo, Srce Dolenjske. Vzdušje je bilo enkratno, stkali smo nove vezi in si obljubili, da kaj kmalu se vidimo prav vsi.
Naj se vas dotakne prijetna toplina in gostoljubje družine Kastelic. Vabljeni na obisk k njim tudi vi.