gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

OB 130-LETNICI GRMA NOVO MESTO PREDSTAVITEV VINOGRADNIŠTVA NA DOLENJSKEM

Sevno pod Trško goro, 14.- 16.10. 2016

Kmetijska šola Grm je bila že od nekdaj močno povezana s Trško goro. Nekdanji prvi tajnik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, Tit Doberšek je tu 27 let poučeval in se trudil za razvoj in napredek vinogradništva na Dolenjskem. Vinogradništvo kot del žive kulturne dediščine smo oživljali v sklopu vseh treh dni tudi mi.

Predstavili smo vlogo in pomen vinogradništva nekoč in danes, obiskovalcem pa imeli za pokazati tudi staro vinogradniško opremo. V čast nam je bilo, da smo uspeli spregovoriti, nazdraviti ter obenem že povabiti na znamenito Trško goro tudi visoko ekscelenco. Med drugim smo tudi predstavili spominke s Trške gore, predstavili dolenjsko kulinariko, okušali domači cviček ter suhomesnate dobrote, katere so bile ocenjene kot ene izmed najboljših v naši državi.

Vse pohvale gredo razstavljalcem ter dijakom in zaposlenim šole. Bogato opremljen razstavni prostor je postal prava paša za oči. Marsikaj je bilo moč videti ter tudi okusiti.

Društvo Srce Dolenjske se zahvaljuje prav vsem akterjem te velike zgodbe, zgodbe uspeha. Z izvrstno izpeljano zaključno prireditvijo so tako dodali svojemu znanju, dosežku, tradiciji in bogastvu samo še piko na i.