gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)
gallery/logotip-drustvo-barven-web(1)

"Mala maša za suknjo vpraša" - Procesija in lučke na Trški gori

Trška gora, 09. in 10.09.2017

Ponovno nas je obiskal mesec september in napočil je čas praznovanja velikega svetnega dogodka tu na znameniti novomeški Trški gori. Precej se je shladilo, vmes je tudi nekaj rosilo, a glavno, da nam v lepem spominu za vedno bo ostalo. Trško goro je obiskala pisana množica zadovoljnih in nasmejanih ljudi.

Društvo Srce Dolenjske se predstavi s svojo turistično ponudbo. Izdelali smo novi izdelek, v katerem so vključeni vsi najlepši biseri Dolenjske, vključno z našim rojstnim mestom, Novim mestom. Tudi otroci so prišli na svoj račun. Obiskovalcem smo med drugim nudili pravkar pripravljeni domači mošt ter seveda možnost okušanja zmagovalne domače salame.

Srečanje z trškogorsko Marijo je pričaralo prav posebno doživetje. Kar lepa množica ljudi se je vključila v večerno procesijo s prižigom bakel in svečk. Sveto mašo je vodil škof msgr. Andrej Glavan.

Nedelja je kljub turobnemu jutro le prinesla nekaj sonca in topline. Zlato mašo je vodil prelat Jožef Lap, nekdanji novomeški prošt in sedanji stolni prošt ljubljanske nadškofije. Svoj pozdravni govor je med drugim imel tudi novomeški župan, Gregor Macedoni.

V teh dneh mineva že eno leto od ustanovitve društva Srce Dolenjske. Društvo je v tem času pripeljalo na Dolenjsko, na Trško goro in v Novo mesto okoli 350 gostov iz cele Slovenije. Udeležujemo se promocijskih aktivnosti po Dolenjski in seveda širše, širimo dober glas in posebnosti drugam ter organiziramo pohode za Novomeščane. Jesen je že tik pred vrati, zatorej vabljeni že kaj kmalu na potep ter predvsem novo doživetje skupaj z nami!